Sugru®

Sugru är en av de mest innovativa och smarta produkterna som kom ut 2010!
Sugru är mycket som härdas efter 24 timmar, men fortfarande lika flexibel som gummi och silikon. Det kan därför användas för allting. Det kan fixa små fläckar i ditt hem, se till att dina hälsa är prylar eller användas för att utveckla de mest galen ideerna med leksaker - Bara fantasin sätter gränser med Sugru.

There are no products matching the selection.

Sugru - Fix that thing!

Sugru är faktiskt världens första modellerbara lim, som transformerar sig till gummi - ja den är verkligen bra nog!

Allt började med ett väldigt litet team produktdesigners och ett litet team av materialexperter – och en idé. Drömmen var att skapa en produkt som skulle göra det lättare att fixa och modellera vad som helst i hemmet. Detta blev senare till SUGRU!

Produkten är av en patentskyddad teknologi som är helt unik.

När du tar ut Sugru ur förpackningen känns den som gammaldags modellera som är otroligt lätt att böja och leka med. Den kan fästas på i stort sett alla andra material och i stort sett användas som plåster till andra material.

När Sugru har blivit utsatt för luft under en tid blir det hårdare och därefter superstarkt, men det kan fortfarande fästa sig vid nästan alla ytor. Allt från en frys, till en väldigt varm gryta eller liknande.

Hur använder du Sugru?

  1. Sugru kan klistras permanent till otroligt många olika substanser, som t.ex. keramik, metall, trä och i stort sett all sorts plast och tyg. Det är superhäftigt då det gör produkten otroligt allsidig och resulterar i att den kan lösa nästan alla uppgifter.

  2. Det är dags att bygga, försegla, skapa och förankra saker i varandra! Du har ca. 30 minuter för att få jobbet gjort innan Sugru blir SUPERMAN.

  3. Ge din Sugru ca. 24 timmar åt att transformera sig in till den slutliga produkten. Därefter blir din Sugru stärkt men samtidigt flexibel och förblir sittande.

Vad kan Sugru göra?

Stark + hållbar = perfekt till livet outdoors
Sugru är stark och hållbar så snart den använts korrekt och getts tid att få fast form. Den håller också – nästan – oavsett vad vädret kastar åt den. Den smälter inte heller i sol eller tar skada av havsvatten eller något liknande!

Flexibelt då det härdats
När Sugru blir härdat, blir den mer flexibel än styv. Det betyder att den också kan användas optimalt till delar som behöver vara flexibla t.ex. textilier, kablar eller skor! Sugru kan även tåla elektricitet, men var uppmärksam på att den inte används till större enheter än 24 volt.

Ett bra handtag och mjukt!
Då Sugru är silikongummi känns den ändå mjuk när den har härdats men den kommer ändå ge ett bra grepp. Detta gör Sugru perfekt till att exempelvis göra ett handtag!

Stabil, även vid högre eller lägre temperaturer
Sugru håller sig stabil från -50°C (-58°F) till +180°C (356°F). Sugru kommer bli varm eller kall men inte bli mjukare, hårdare eller börja smälta!

Vattenavvisande
Så snart Sugru har härdats kan den – precis som vanlig silikon - motstå vatten. Den är lätt att göra ren med vatten och tvål och klarar även hård omgivning såsom tvättmaskin, diskmaskin eller havet!

Kan som tur är tas bort igen
När Sugru väl härdats kan den som tur är även tas bort igen. Allt du behöver använda är en vass kniv. De små resterna av Sugruen kan du ta bort med naglarna eller papper.