Fri frakt över 600 kr. - annars 49 kr.

Fri frakt över 600 kr. - annars 49 kr.

2-5 dagars leverans

2-5 dagars leverans

+200.000 nöjda kunder

+200.000 nöjda kunder

Nordens största utbud för män

Nordens största utbud för män

Klarna - Betala nu eller senare

ingen produkter fundet

Kategorier

Antiperspirant

Jonas Primdah - Ansvarlig på Made4Men

Jonas Primdahl

Ansvarig för Made4men

Här hittar du alla våra antiperspiranter! Produkterna i denna kategorin har ämnen i sig som reducerar svettningar.

Våra antiperspiranter är av högsta kvalitet och vi lovar att du kan lita på våra produkter!

Bästsäljare

Bäst i test
-10%

I lager
2-5 dagars leverans

Antiperspiranter

Antiperspiranter är en del av den välvårdade mannen. Antiperspiranter är idag starkare än någonsin förr och vi försöker ge dig ett brett utbud av de olika sorters antiperspiranter som finns. Idéen bakom antiperspiranter är att du ska slippa svetten under armarna.

Men vad gör antiperspiranten egentligen?

Deodoranten och antiperspiranten har många gemensamma mål. De kommer minska svetten under armarna och ta bort lukten. I stort sett alla antiperspiranter innehåller aluminiumsklorid. Aluminiumsklorid är det som går in under din arm och lägger sig i porerna för att blockera din kropp från att släppa ut svetten under armen.

Om du inte svettas under armarna kommer det alltså inte heller att lukta så mycket. Detta beror på att svett bidrar till att förstärka doften från de bakterier vi får under armarna under dagen och natten. Åsikterna om antiperspiranter är många men om du vill slippa svetten helt och sluta se efter hur du ser ut under armarna, är en antiperspirant ändå något för dig.

Se till att du håller dig välvårdad
Många män världen över använder sig av antiperspirant som ser till att du inte ser nervös ut eller har det hett under armarna.

De flesta antiperspiranter kan dock även användas på flera områden än under armarna då effekten helt och hållet är densamma. Detta innebär att du exempelvis kan använda den på ryggen eller på fötterna. Principen är densamma här som under armarna. Effekten uppnås genom att de porer, vi alla har i huden, täpps till med aluminiumklorid oavsett om det är på ryggen eller under armarna.


Men torkar den inte ut min hud?

Antiperspiranter torkar inte alls ut din hud. Det enda den gör är att gå in och fungera som en vanlig deodorant samtidigt som den täpper till porerna med aluminiumsklorid. Detta har dock ingen betydelse för huden då den inte tränger in i den.

Dock kanske vissa anser att din antiperspirant kan verka en aning hård under armen och klia lite. Detta är dock helt normalt, då huden inte är van vid att få tillfört aluminiumklorid.

Det är viktigt att nämna att man inte ska använda antiperspirant på ställen som är rakade eller i/omkring skärsår. Aluminiumsklorid är trots allt väldigt kraftfullt och det kommer svida otroligt mycket.