Af • 28 oktober, 2018

Skallig är snyggt och maskulint! Så är det bara. Så om håret blivit lite för tunnt på toppen och du överväger att ta bort det sista, – Go for it! Utöver att det är på mode med Vin Diesel och Bruce Willies så uppnår du en skön och luftig känsla på ditt huvud och en look som är enkel att hålla efter. I värsta fall så kommer ju ditt hår att växa ut igen. Vilka orsaker du än kan ha till att raka dig så kan Made4men guida dig till att uppnå en säker förstagångsrakning av ditt huvud!

Rakning av huvudet

Att rala huvudet går att jämföra med att raka sig i ansiktet och är därför inte en speciellt besvärlig process om du är van vid att raka dig. Verktygen du behöver är enkla. Hårtrimmer, rakskum, rakhyvel och en bra aftershave.

Steg 1: Trimma ditt hår

Trimmer
Det första steget är att trimma ditt hår kort. Ju kortare det är desto lättare kommer det bli att raka den sista biten. Därför ska du använda en hårtrimmer och köra den helt i botten tills du är trimmad över hela huvudet.

Spara på utgifter genom att klippa håret själv, med hjälp av en hårtrimmer der kan ställas in till precis den längd du vill ha.

För det bedste resultat av din hårtrimning bör du välja en maskin med god motorkraft.

Steg 2: Mjukgör dina hårstrån

Efter att du trimmat är det optimalt med en dusch för att göra din hud och ditt hår mjukt, fuktigt och medgörligt. Precis som du skulle göra om du rakade dig i ansiktet. Alternativt kan du fukta en handduk i varmt vatten och lägga på ditt huvud.

Steg 3: Applicera rakskum/gel

Rakskum
Rakskum har den fördelen att den kan användas omedelbart utan att behöva skummas upp med händerna eller en rakborste.

Nu när du fuktat hårbottnen är det dags att starta själva rakningen.

Här ska du använda en riklig mängd rakskum/gel på huvudet så att det täcker alla håren. Använd bara produkter som är parfymfria och inte för tjocka i konsistensen då du kan få oljig hårbotten av det.

Steg 4: Starta rakningen

Rakningen
Börja nu raka ditt huvud med en rakhyvel i samma riktning som håret växer och skölj din hyvel ofta. Det är smart att använda en ny rakhyvel till varje rakning av huvudet.

Försök att inte pressa för hårt och raka bara samma ställe en gång för att undvika inåtväxande hårstrån och röda prickar. Det kan eventuellt hjälpa att använda en handspegel för att kunna se din nacke medan du rakar dig där.

Steg 5: Skölj med vatten

Aftershave
Skölj ditt huvud med vatten grundligt. Använd en bra aftershavelotion eller fuktgivande ansiktskräm för att göra din hårbotten fuktig och motverka att den blir torr.

Precis som huden i ansiktet har också hårbottnen behov av en aftershave för att stänga porerna, rensa bort orenheter och undvika röda prickar. Vi rekommenderar att du använder Tendskin som är en kraftig aftershave med ett högt innehåll av salicylsyra och är den mest effektiva aftershaven som vi känner till. Låt oss bara säga det: Röda prickar och irriterad hud är inte en kul del av din nya frisyr.

Det var det – Nu är du klar!

Grattis till din nya look! För att hålla huvudet skalligt bör du raka det 1-2 gånger i veckan med en rakhyvel. Om du har tänkt dig att behålla din skalliga look så kan det vara en fördel att investera i en headshave rakhyvel. Kom också ihåg att ditt huvud nu är mycket utsatt för solens strålar och att det är smart att använda rikligt med solskydd på huvudet!