REA - SPARA UPP TILL 50% | SE HÖSTREA ►

Hårvax

Hos oss hittar du hårvax i olika prisklasser från olika varumärken.
Använd ett hårvax för att skapa den frisyr du verkligen vill ha!

Vi har produkter från bland annat ID Hair, Renati, American Crew,
DOOP och många fler.

Läs mer om hårvax
Sortera efter
Skjul filtre
Filtrera efter

Prisvärda produkter

Alltför många män väljer att använda hårvax för att styla håret. Vi på Made4men lägger stort krut på att kunna erbjuda dig kvalitetsvax till billiga priser. Vi säljer hårvax från välkända varumärken som ID Hair, Renati, American Crew, d:fi, Baxter of California, Men-Ü och många fler.

Vi försöker även att berätta om produkten i beskrivningarna för att du ska kunna köpa det hårvax som passar dig bäst.

Endast de bästa hårvaxen för män

Till män med kort och tunt hår


Rekommenderar vi ett matt hårvax med mycket styrka. Det ger mycket stadga så din frisyr håller hela dagen. Tänk på att inte använda för mycket hårvax då håret kan se fett och oljigt ut.

Två hårvax som vi rekommenderar starkt är ID Hair Extreme Titanium (100 ml) och Renati Rock Hard (100 ml).

Till män med kort och tjockt hår


Ett Fibervax är det bästa för dig med kort och tjockt hår. Fibrerna känns vanligtvis torra men så är inte fallet. De är vattenbaserade, vilket gör det lätt att tvätta ur vaxet efter användning.

Fibervax ger hög stadga och en smula glans, vilket är perfekt för dig med kort och tjockt hår. Vi rekommenderar hårvax från American Crew, då de har fantastiska fibervax.

Till män med mellan till långt hår


Vi rekommenderar ett hårvax med minimal stadga, då det kan bli en kamp att tvätta ur det om man har långt hår. Mindre stadga och mer glans är den rätta vägen för killar med lite längre hår.

När du letar efter denna typ av hårvax ska du leta efter ord som: forming, grooming, molding och pomade. Pomades är fantastiska produkter för män med lång hår. Du använder produkten i håret för att få en mer hälsosam look då pomaden tillför näring och glans som förhindrar att håret ser torrt ut.

Förklaring av hårvax

Pomade


Det finns två slags pomader som dominerar marknaden; petroleumbaserad pomade och vattenbaserad pomade.

Petroleumbaserad pomade är originalet och är oftast gjord av de mer feta ingredienserna som ger mer glans och stadga. Vattenbaserad pomade är, som du kanske kan gissa dig till, gjord av vatten tillsammans med andra ingredienser som tillsammans gör det lätt för dig att tvätta ur hårvaxet då det inte är lika fett som det förstnämnda vaxet. De vattenbaserade vaxen är oftast mer hälsosamma för ditt hårbotten.

Pomade är för de som önskar en snygg frisyr med en hälsosam look. Passar perfekt för män som tillexempel vill skapa en snygg hästsvans.

Gelprodukter


Gelprodukter är vanligtvis mer rinniga i konsistensen än pomader och vax. Gelen blir dock tjockare ju mer stadga det är i produkten.

Dessa hårprodukter skiljer sig från de andra på grund av effekten de ger. Gelen lämnar en finish som ser lite stel och glasig ut, lite som när du precis klivit ur badet. Beroende på hur tjockt ditt hår är, rekommenderas det att du använder en mindre kraftig gel ju tunnare ditt hår är.

Vax och paste


Vax, "paste" och clay går under samma kategori - vax. Det är betydligt tjockare i konsistensen än många andra stylingprodukter. Det unika är att de ger håret lika mycket stadga som gelprodukter gör.

Hårvax kan skilja stort mellan glans och stadga. Du ska därför vara uppmärksam på vilken typ av vax du väljer och hur det sitter i håret. De flesta vanliga vaxen har en matt finish vilket är perfekt för en avslappnad vardaglig look.

En tumregel: Ju mer stadga - desto mattare finish får du!

Creme/kräm och serums


Creme/kräm och serums till håret används vanligtvis efter du har stylat färdigt ditt hår, för att ge det skydd och näring. Det innehåller oftast ingen stadga, men gör istället håret mycket mer hanterbart.