Pomade

Behöver du ett vax till håret som kan kontrollera dina lockar och ge mer ro i frisyren? Då ska du lägga vantarna på en pomada.

Vi har många olika sorters pomada här nedan och du kan komma underfund med vad det är som är så speciellt med pomadan här >>
Sortera efter
Skjul filtre
Filtrera efter

Vad är Pomada?

Grunden till pomada är annorlunda än vanligt vax då den kan användas till många olika ändamål. Pomadan är lite mer fet än vanligt hårvax och är därför extra bra till en slickad frisyr.

Pomadan kan komma i flera olika varianter, vissa kan vara otroligt hårda och vilt fettade, dessa är nästan omöjliga att tvätta ur och vi har därför valt att ha fokus på pomada som kan ge en bra och slickad look men som även är lätt att tvätta ur håret.

Fördelen med pomada är att de kan användas i alla hårtyper från långt till kort och i tjockt till tunt hår. Pomada har inte en lika kraftig stadga som andra vax så det är inte en pomada du ska välja om du vill ha spretigt hår.

Däremot ska du välja en pomada om du gärna vill ha en slickad look som håller hela dagen. Pomada håller nämligen den slickade looken mycket bättre än ett vanligt hårvax håller det spretiga håret.

Top 3 Pomada

Nr. 1 - Baxter of California Clay Pomada
Denna pomada från Baxter of California ger en mycket mattare look och har en medel/stark stadga. Den är bra till både långt och kort hår och är otroligt lätt att arbeta med.
Läs mer här >>

Nr. 2 - Dapper Dan Deluxe Pomada
Pomada från Dapper Dan är en mycket flexibel pomada som också kan användas till flera olika hårtyper. Den är vattenbaserad så den är även lätt att tvätta ur efter användning. Den ger en mer glansig look och är mycket lätt att arbeta med.
Läs mer här >>

Nr. 3 - Blind Barber 90 Proof Pomada
När du köper en Blind Barber Pomada får du ett hav av stylingsmetoder då det inte är en 100% ren pomada, utan även påminner lite om ett hårvax. Det är ett riktigt läckert vax som ger en matt look och superbra stadga.
Läs mer här >>

Så gör du

Det första du ska vara uppmärksam på när du använder pomada är att det inte är som med vanligt hårvax. Här är det en bra idé att håret är en gnutta fuktigt för då är pomadan mycket lättare att arbeta in i håret.

Fördela en fingerspets pomada i dina handflator. Om det är tillräckligt till ditt hår, beror mycket på hur tjockt, långt och krulligt ditt hår är. Det beror även mycket på hur du helst vill att frisyren ska se ut.

Om den ska vara mycket slickad krävs det självklart en del mer vax. När du fått koll på mängden så är det bara att komma igång med att värma upp den. Massera pomadan mellan handflator och se till att den är varm och smidig. Då är det till slut bara stylingen som återstår och den är helt upp till dig själv.