Dofter

Som man kan det vara svårt att verkligen välja rätt parfym! Därför har vi hos Made4men haft utkik efter de helt rätta parfymerna till dig! Vi har samlat de mest populära parfymerna till män på ett ställe och dessutom med ett så bra pris som möjligt!
Sortera efter
Skjul filtre
Filtrera efter

Vilken typ av parfym ska du välja?

För att komma fram till vilken parfym du ska välja, är det viktigt att känna till lite om vad man utgår från när man ska köpa en parfym. Det finns nämligen flera typer av parfymer, häribland Eau De Cologne, Eau De Toilette och Eau De Parfume som är bland de mest kända.

Eau De Cologne

Det här är den minst koncentrerade parfymen av de tre, med en koncentration på 2-4 %. Denna typ av parfym behåller doften i upp till 2 timmar och är inte lika kraftfull i doften som de andra.

Eau De Toilette

Denna parfym, som även går under förkortningen EDT, har 5-15 % koncentration av doftoljor och är en aning skarpare i doften, dock långt från att vara för kraftig. Då denna typ av parfym inte heller är särskilt koncentrerad, håller doften max 2-3 timmar.

Eau De Parfume

Är den typ av parfym som med dess 15-20 % innehåller högst koncentration av doftoljor. På grund av den höga koncentrationen i parfymen, varar doften från denna parfym i 4-5 timmar. Använder du den på rätt sätt kan du få den att hålla hela dagen.

Så väljer du rätt för dig

  • Step 1. – Fundera på vilken form av doft du gillar, vad du vill utstråla med din doft och vilken doft du känner passar din personlighet bäst.
  • Step 2. - Gå till en fysisk butik och prova parfymen. En bra idé är att låta den sitta ett tag innan du bestämmer dig, då parfymdoften utvecklas under de första 30 minuterna. Du kan därför med fördel hinna hem och hitta parfymen i vårt sortiment under tiden.
  • Step 3. – När du provat en rad olika parfymer och valt ut de du tycker bäst om, är det en bra idé att få en ”second opinion” från en vän eller partner, så de kan hjälpa till att guida dig till vilken som passar dig allra bäst!
  • Step 4. - Sådär! Då har du hittat den parfym som passar bäst just till dig och din personlighet. Nu har du inte längre några ursäkter för att inte alltid lämna hemmet väldoftande.

Så får du ut mest möjligt av din parfym

För att få din parfym att hålla så länge som möjligt, rekommenderar vi på Made4men att du sprayar din parfym när du är fräsch efter duschen. Fukten som sitter i huden gör nämligen att doften kan fästa bättre på huden, vilket medverkar till att doften håller längre samtidigt som du undviker att parfymen blandar sig med gamla dofter när du är helt ren.

Made4men's Bästsäljare

Vi är väl medvetna om att det kan vara svårt att välja en ny parfym, och det är vanligen ett köp man vill överväga noga då man vill hitta den doft som på bästa sätt representerar ens personlighet. Här hos Made4men har vi ett stort sortiment av dofter så det finns med säkerhet något för allas smaker. Men om du går och tvivlar på vilken parfym du ska välja, har vi samlat ett par av våra bästsäljare nedan, som det åtminstone inte kan gå fel med!

Jean Paul Gaultier Le Male EDT

Le Male EDT från Jean Paul Gaultier riktar sig till den moderna mannen, och har en attraktiv och sensuell doft som få kommer kunna motstå. Det är en parfym som bygger på massor av kontraster med friska och varma doftnoter. Den orientaliska doften som byggts upp av lavendel, mynta och apelsinblomma är en perfekt blandning för den hårda killen med det mjuka hjärtat.

Paco Rabanne One Million EDT

Du kunde nog tänka dig att den skulle komma. Parfymen från Paco Rabanne som uppnådde legendstatus på rekordtid är självklart med listan över våra bästsäljare, och det kan bara inte gå fel med den. Den kända parfymen har en maskulin, frisk och sexig doft. Doften representerar lyx, rikedom och det ouppnåeliga. De gudomliga doftnoterna är uppbyggda på grapefrukt, rosor och rundas av med ljust läder.

Giorgio Armani Acqua di Gio EDT

En tidlös klassiker till mannen som bara nöjer sig med det bästa av det bästa. Denna doft är en avbildning av den moderna mannen och hans maskulina personlighet. Acqua di Gio är en maskulin doft av allra högsta kvalitet, som kombinerar friska moderna doftnoter av citrus, trä och hav.

Versace Eros Deodorant Spray

Versace Eros är uppkallad efter grekiska kärleksguden Eros, och just kärlek är nyckelordet när det gäller denna doft. Dess doft för nämligen snabbt dina tankar vidare in på kärlek, passion och skönhet. Med sin överdådiga och exklusiva doft passar den perfekt till den moderna och passionerade mannen.