Af • 14 maj, 2019

Du känner kanske till följande problematik – du är trött på rakapparaten. Den ger dig inte det släta, fina och mjuka rakning som du innerligt önskar. Den stora frågan är då – vad ska du välja istället?

Du ska självklart välja en old school-rakning. Bara lugn – alla kan lära sig det. Därför har vi gjort ett bäst i test av rakknivar – så att du får de bästa förutsättningarna för att göra den allra bästa old school-rakningen.

Varför välja en rakkniv

Rakkniv, cut-throat razor eller straight razor, kärt barn har många namn. Därför kan du ha stött på ett av ovanstående namn, men det handlar fortfarande om samma typ av kniv.  

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren med att använda rakkniv, så kommer du uppnå ett fint rakningsresultat med en rakkniv.

Denna rakningsmetod är väldigt old school-aktig – och fantastiskt nog har det blivit väldigt modernt att använda en rakkniv. Även ner i yngre åldrar är det modernt och väldigt populärt att använda.

Vad är fördelarna med en rakkniv?

Det finns faktiskt många fördelar med att använda en rakkniv. Även om du kanske tänker att det är svårt eller farligt, så gäller det bara att komma in i rutinen. När du väl är inne i rutinen, kommer du aldrig gå tillbaka till det gamla – det kan vi i stort sett lova dig!

Fördelarna med en rakkniv är bland annat:

 • Väldigt tät och jämn rakning
 • Få en väldigt skarp kant på din rakning
 • Otroligt vassa blad
 • Du slipper att konstant byta blad! Kniven behöver bara slipas med en läderstrigel
 • Du behöver bara köra den över huden en gång – det minimerar därmed irritation, skäggpest och rodnad
 • Miljövänlig rakkniv – du kastar inte rakblad och rakhyvlar

Rakkniv: 5 bästa i test!

Vi har genomfört ett stort test av rakknivar för att du ska få den bästa vägledningen när du ska välja rakkniv. Det kommer göra det ännu enklare för dig att välja rätt rakkniv.

Det finns knivar till nybörjare, till erfarna och till de kvalitetsmedvetna – det finns därför en rakkniv till alla önskemål och behov. Med en rakkniv kan du verkligen visa upp din maskulina sida!

Njord Straight Razor (Sort Håndtag, 5/8″)

Har du ingen erfarenhet av wet shaving? Misströsta ej för att det ser svårt ut. Med denna Njord Straight Razor kan det inte bli enklare för dig att börja med en wet shaving – så om du är nybörjare kan du utan problem använda denna maskulina rakkniv.

Njord rakkniv har en extremt bra kvalitet då den är gjord av kolstål, som är det ultimata och bästa du kan få i en rakkniv. Det är extremt vasst samtidigt som det är enkelt att arbeta med – och därför kan du som nybörjare mycket väl välja denna kniv.

Det Säkra valg

Frank Shaving Straight Razor Rakkniv (Wood Handtag, 5/8″

Är du lite mer rutinerad i wet shaving, så kan du välja denna klassiska men väldigt moderna kniv från Frank Shaving. Den skär bra och dessutom får du en väldigt bra rakkniv för priset.

Du får en kniv som ligger otroligt bra i handen – vilket ger dig ett fint rakningsresultat. Kniven är av rostfritt stål och är slipad därför kan du börja använda den med en gång du får den.

Bäst för prisen

Thiers Issard Straight Razor Rakkniv (Blond Horn Håndtag 5/8″)

Är du en man som våtrakar dig – och har varit det under en lång tid? I så fall är denna rakkniv perfekt till dig som vet vad du gör när du rakar dig. Du kan inte få mer kvalitet än vad denna kniv kommer ge dig.

Denna rakkniv ger dig precis allt som en rakkniv ska kunna. Den har bland annat världens starkaste stål, samtidigt som den har en läcker maskulin design. Ditt ego och ditt självförtroende får en boost med denna rakkniv – och dessutom får du Sveriges snyggaste rakning.

Med denna legendariska kvalitetsrakkniv är du garanterad en rakkniv för resten av livet! Du sparar därför otroligt mycket pengar i längden.

Bäst för prisen

Gold Dollar Rakkniv (W60)

Är du nybörjare och det är första gången du ska ge dig i kast med en wet shaved och old school-rakning, så kan du med stor fördel välja denna rakkniv.

Här får du möjligheten att testa om en gammaldags rakning är något för dig – utan att du ska behöva lägga för mycket pengar på det.

Ha tålamod när du ska göra din första old school-rakning, så du inte skär dig själv. Så snart du genomfört en våtrakning några gånger, så har du redan bra koll på den klassiska rakningsmetoden.

Nybörjare

Barberians Cph Straight Razor Rakkniv (Svart handtag)

Är du intresserad av att göra något med din rakning, och vill du gärna ha en fin och slät rakning helt utan problem – då ska du välja denna fantastiska rakkniv som är till för dig som har lite mer erfarenhet av våtrakning.

Kniven gör att du får den bästa rakningsupplevelsen någonsin. Oavsett hur många olika rakknivar du har testat, så slår denna alla med sitt vassa blad, moderna design och höga kvalitet-

Erfarna

Så får du den bästa rakningsupplevelsen

Det finns flera saker du kan göra för att du ska få den bästa upplevelsen när du rakar dig. Det kräver inte endast att du har hittat en bra kniv, det handlar även om förberedelserna före och efter din rakning samt hur du underhåller din rakkniv.

Men bara lugn! Det är inte så svårt eller invecklat. Långt därifrån!

Bra tips för att få den bästa rakningsupplevelsen:

 • Stålet är otroligt viktigt för ditt resultat – det bästa materialet är kolstål
 • Ha bra rakprodukter, det gör din rakning betydligt lättare
 • Ha bra före- och efterprodukter till din hud
 • Ha ett stort tålamod så du undviker skärsår eller skador
 • Raka dig längs skäggets växtriktning – på så sätt undviker du irritation, rodnad, skäggpest m.m.
 • Pressa inte kniven mot huden – det är kniven som ska göra hela jobbet
 • Se till att hålla din kniv vass genom att slipa den
 • Den kan hålla nästan hela livet om du underhåller den på rätt sätt

Har du länge drömt om att testa en old school-rakning? I så fall är det bara att göra slag i sak. Du kan bara ta reda på om det är något för dig om du testar det. Om du är helt ny på marknaden inom rakning, så är det även en bra idé att börja med ett rakknivs-startset. Då får du nämligen allt du behöver till en perfekt rakning.

Det värsta som kan hända är att du inser att det inte är något för dig. Så gör bara slag i sak – de flesta kommer till att älska denna rakningsmetod. Och dessutom blir kvinnorna som galna av att du är så maskulin!