Af • 5 januari, 2024

Professionella hårtrimmers har blivit populära i många svenska hem och det är inte längre bara frisören som önskar sig den bästa utrustningen för hårklippning. Men de många alternativen gör det inte enklare att välja den bästa hårtrimmern.

Därför har vi gjort ett test av hårtrimmers, där vi har testat mer än 100 bra hårtrimmers på den danska marknaden 2024. Hitta den hårtrimmer som bäst matchar just dina behov.

Contents

Årets Bästa Hårtrimmers – Bäst i Test

Hårtrimmers finns i många olika prisklasser och skiljer sig naturligtvis åt i funktioner, teknologi, design och egenskaper. Pris och kvalitet hänger inte nödvändigtvis alltid ihop och du kan lätt bli överraskad över hur mycket kvalitet du kan få för pengarna.

Hårtrimmertestet jämför mer än 100 trimmers från olika märken och vi har hittat de 7 bästa hårtrimmerna för olika behov. Så kan du enkelt och säkert välja rätt första gången. Se årets hårtrimmer bäst i test nedan.

Vår bästsäljande hårtrimmer

Denna Wella Professional Contura HS61 trimmer är faktiskt vår bästsäljande trimmer – eftersom den har mångsidigheten att trimma både hår och skägg. Du kan trimma både utan avståndskam eller med avståndskam – dessutom är den perfekt för att göra en mycket detaljerad trimning, så att du kan uppnå bra skarpa resultat.

Du kan förvänta dig en trimmer som lever upp till precis det den lovar. Dessutom låter trimmern inte mycket, så du kan stå i tystnad och sköta din mycket precisa trimning.

Motorstyrka: Medel
Skärhuvudets bredd: 25 mm.
Bladtyp: Självslipande blad
Batterikapacitet: Upp till 35 minuter
Längdinställningar: Ca. 0,1 mm utan avståndskam, 3-6 mm med avståndskam
Ljudnivå: 60 dB – mycket tyst motor
Vikt: 110 gram.
Kundrecensioner: 4.5/5 (24 recensioner) – Rasmus: ”Den bästa trimmern jag någonsin haft – ergo det bästa köpet någonsin!

Bästa hårtrimmer för priset

Remington HC500 Easy Fade Hårklippare har valts som bäst för priset och har en otroligt kraftfull motor som ser till att klippa alla hår jämnt. Med kombinationen av en stark motor och självslipande blad i japansk kvalitet för en skarpare klippning är du garanterad optimala resultat varje gång du använder Remington Easy Fade Hårklippare.

Trimmern har en motor av stark styrka och ett stort urval av längdinställningar – från 1,0 mm till 25 mm. Hårklipparen är utrustad med 9 graderingskammar och 10 specialdesignade fade-klippkammar. Det ger dig därför friheten att skapa din egen fade-stil. Med det justerbara bladet kan du enkelt justera de önskade avstånden. Bladen är av rostfritt stål och självslipande, så de håller sig skarpa länge. Trimmern kan dessutom användas med och utan sladd i 50 min.

Motorstyrka: Stark motor, 7500 varv/min.
Skärhuvudets bredd: 35 mm.
Bladtyp: Rostfritt stål, självslipande blad
Batterikapacitet: Upp till 50 min. klipptid per laddning
Längdinställningar: 1,0 mm utan avståndskam, och totalt 19 avståndskammar upp till 30 mm.
Vikt: 240 gram.
Kundrecensioner: Inga ännu – Denna trimmer är med på grund av pris/kvalitetsförhållandet.

Det kompletta hårtrimmersetet för frisörer och hemmaklippning

En nyhet från BaByliss PRO, där allt som frisörer och barberare känner till märket kombineras. Denna gång bara i ett komplett hårtrimmerset kallat BaByliss PRO 4Artist Combo i den nya färgvarianten Gunsteel. I setet får du allt för en effektiv och obesvärat hårklippning och rakning. Den professionella hårklipparen med en Super Motor levererar konstant och trådlös klippning.

Du får 2 trimmers, som båda har ett metallhus för professionellt och hållbart bruk. Den avancerade Lithium-tekniken för en varaktig strömförsörjning under användning. Den borstlösa högmomentmotorn säkerställer högsta effekt och alltid maximal bladhastighet. Ett komplett hårtrimmerset från BaByliss PRO, som klipper obesvärat genom alla hårtyper – både tjockt, långt och helt vanligt.

Hårtrimmersetet vinner en plats i vårt hårtrimmertest, eftersom du får den fullständiga paketet. En professionell hårklippare, en kvalitetsskäggtrimmer, olika skärhuvuden, 8 avståndskammar och verktyg för att zero-gappa trimmern. Du får naturligtvis också allt för underhåll, så du har den bästa hårtrimmern i många år framöver.

Motorstyrka: Stark EDM motor (utvecklad i samarbete med Ferrari)
Skärhuvudets bredd: 45mm precisionsblad
Bladtyp: Japanska stålblad med Nickel / Titanbeläggning
Batterikapacitet: 120 min (kan också användas oavbrutet med sladd)
Längdinställningar: Justerbar från 0,8 till 3,5 mm och 8 avståndskammar: 1.5 – 3 – 4.8 – 6 – 10 – 13 – 16 – 19 mm
Ljudnivå: Medel.
Vikt: 640 gram (hårtrimmern)
Kundrecensioner: 5/5 (9 Google recensioner) Inga recensioner från våra kunder ännu.

Bästa hårtrimmern 2024

Vår ‘Bäst i test’ i årets hårtrimmertest är Andis Cordless USPro™ Lithium Hårtrimmer. Hårtrimmern är årets vinnare, eftersom du får en professionell hårtrimmer från ett erkänt märke, men till ett otroligt förmånligt pris och med oändliga möjligheter för varierande look i din frisyr.

Hårtrimmern från Andis är bra för hemmaklippning, nybörjaren, men också för frisören och täcker de flesta konsumenters behov när det gäller motorstyrka, batteri, skärhuvud, funktioner och längdinställningar. Du får en kraftfull roterande DC motor med 5.500 varv per minut och den avancerade Lithium-teknologin, så du är säkrad en varaktig och konstant strömförsörjning under klippning.

Du får en hårtrimmer som klipper effektivt både med och utan sladd och ett 40 mm skärhuvud i kolstål för snabb och precis klippning. Hårtrimmern klipper helt ner till 0,3 mm (med möjlighet att zero-gappa) och upp till 25 mm med de 9 medföljande avståndskammarna. Den har en ergonomisk och lätt design och väger bara 280 gram.

Motorstyrka: Medel – med 5.500 varv per minut
Skärhuvudets bredd: 40 mm.
Bladtyp: Kolstål med titanbeläggning
Batterikapacitet: 120 min (kan också användas oavbrutet med sladd).
Längdinställningar: Justerbart skärblad från 0,3 till 1 mm och 9 avståndskammar: 1.5 – 2.4 – 3 – 4.5 – 6 – 10 – 13 – 19 – 25 mm
Ljudnivå: Medel
Vikt: 280 gram.
Kundrecensioner: 4,3/5 (106 Amazon recensioner) Inga recensioner från våra kunder ännu.

Den effektiva och uthålliga trimmern

Andis Slimline® Pro Lithium T-Blade Hår- och Skäggtrimmer är en trimmer med roterande motor som passar bäst för att trimma nacken och arbeta lätt runt skägg och öron. Trimmern är utrustad med litiumjonbatterier som säkerställer 2 timmars användning på bara 2,5 timmars laddning.

Andis Slimline® Pro Lithium T-Blade Hår- och Skäggtrimmer kommer med stålblad som ger en jämn och effektiv trimning. Klipparen har ett justerbart blad, Det finns möjlighet att ”zero gap” maskinen.

Trots den enorma motorkraften, väger den lilla hårtrimmern bara 260 gram och ligger otroligt ergonomiskt i handen. Det gör hårtrimmern särskilt enkel och bekväm att använda!

Motorstyrka: Medel
Skärhuvudets bredd: 25 mm.
Bladtyp: Kolstål med Titanbeläggning
Batterikapacitet: 120 min
Längdinställningar: Från 0,1mm till 0,3 utan avståndskam. 4 avståndskammar ger 1,5 – 3 – 6 – 10 mm.
Ljudnivå: 60 dB(A) (Mycket tyst)
Vikt: 260 gram.
Kundrecensioner: 4,6/5 (500+ Google recensioner)

Bästa hårtrimmern för frisören!

BaByliss PRO FX8700GE Gold Hårtrimmer används i de bästa professionella salongerna och vinner vårt hårtrimmertest för frisören. Den ger maximal klippeffektivitet och säkerställer samtidigt precision och ett knivskarpt resultat med ett blad i japanskt stål med Nickel och Titanbeläggning.

Den har extrem motorkraft vilket bland annat betyder att den är en av de föredragna och bästa hårtrimmerna runt om i världen. Den har en unik och kraftfull EDM motor utvecklad i samarbete med Ferrari. Motorn är en av de kraftigaste på marknaden och kan tillsammans med bladen hantera även det tjockaste håret. Den klipper ner till 0,8 mm och kan zero-gappas ner till 0,2 mm. Verktyg för zero-gap medföljer och du kan se hur du gör här (engelska).

Många frisörer och barberare föredrar BaByliss Pro FX8700GE Gold för dess högmoments borstlösa motor, som ger högsta effekt och maximal bladhastighet oavsett vilket hår den klipper. Den levererar hög strömförsörjning eller trådlös användning. Den har 5 justerbara inställningar utan avståndskam upp till 3,5 mm och det medföljer 8 avståndskammar, som klipper upp till 19 mm.

Motorstyrka: Stark (6.000 vibrationer per min.)
Skärhuvudets bredd: 45 mm.
Bladtyp: Japanskt Stål med Nickel / Titanbeläggning
Batterikapacitet: 120 minuter (eller konstant med högdriven sladd på 3 meter)
Längdinställningar: Justerbart blad från 0,8 till 3,5 mm och 8 avståndskammar: 1,5 – 3 – 4,8 – 6 – 10 – 13 – 16 – 19 mm.
Ljudnivå: Medel / Högt
Vikt: 640 gram.
Kundrecensioner: 4.8/5 (160 Google recensioner)

Professionell hårtrimmer – Wahl Magic Clip

Årets bäst i test hårtrimmer bland de professionella är Wahl Professional Cordless Magic Clip. Här bortser vi från prisnivån men tittar enbart på kvaliteten. Och det finns en anledning till att den kallas Magic. Du får här den bästa hårtrimmern för övergångar och fades och med möjlighet att skapa ett detaljerat och varierat utseende med de 8 medföljande avståndskammarna.

Hårtrimmern har ett justerbart skärhuvud med inställningar från 0,8 till 2,5 mm och med möjlighet att zero-gappa ner till 0,2 mm. Magin i denna Wahl hårtrimmer ligger i bladen. Den har en högprecisionsklinga med stagger-tooth 2161 med crunch-blade teknologi. En unik teknologi som inte ses från andra på marknaden och trimmern är en del av Wahl 5-stars serie. Teknologin ger klippningen en jämnare skärning.

Wahl Professional Cordless Magic Clip har ett avsmalnande handtag för enkel fade och blading och en litiumteknik för konstant strömförsörjning under användning. Hårtrimmern kan användas både med och utan kabel och klipper upp till 25 mm med de 8 medföljande avståndskammarna.

Motorstyrka: Stark (DC motor med 5.500 varv per minut)
Skärhuvudets bredd: 40 mm.
Bladtyp: Titanbelagda, självslipande blad
Batterikapacitet: 120 min. (kan också användas oavbrutet med sladd)
Längdinställningar: Justerbar från 0,8 till 2,5 mm och avståndskammar: 1,5 – 3 – 4,5 – 6 – 10 – 13 – 19 – 25 mm.
Ljudnivå: Medel
Vikt: 290 gram.
Kundrecensioner: 4.6/5 (1.335 Google recensioner)

Vilka parametrar bedömer vi hårtrimmerna utifrån?

Mikkel, vår hårexpert, har testat hårtrimmers genom flera år nu, hans stora erfarenhet av trimmers i alla prisklasser gör honom till vår bästa man för att sammansätta vårt sortiment, och därefter hitta den bästa.

Vi bedömer baserat på fastställda parametrar. På så sätt säkerställer vi att alla recensioner är jämförbara. Vi utgår alltid från följande 8 parametrar:

• Motorstyrka
• Skärhuvudets bredd
• Bladtyp
• Batterikapacitet
• Längdinställningar
• Ljudnivå
• Vikt
• Kundrecensioner

Ny hårtrimmer – vad bör jag överväga?

När du ska välja en hårtrimmer finns det några olika saker du bör överväga. Ska din nya trimmer endast användas för håret? Eller vill du också kunna använda den som skäggtrimmer?

Dessutom är det viktigt hur ofta du ska använda trimmern, vilka längdinställningar du behöver, och hur stort ditt tålamod är. Om du till exempel är en otålig själ som bara vill ha den perfekta klippningen på ingen tid alls, bör du välja en hårklippare med en stark motor. Hårtrimmerns motor är avgörande för hur grundlig och snabb trimmern är.

För att göra alternativen mer överskådliga har vi valt ut sex hårklippare i olika prisklasser. Gemensamt för dem alla är att de kan det de var och en ska kunna! Så du behöver faktiskt bara ta reda på vilken av dem som passar bäst för dina vanor, önskemål och krav. Nedan följer beskrivningar av varje enskild hårtrimmer baserat på de viktigaste sju parametrarna för en professionell hårtrimmer.

FAQ – Vanliga frågor

Vilken hårtrimmer är bäst i test?

Vår expert Mikkel har valt modellen Andis Cordless USPro™ Lithium som vinnare i vårt hårtrimmertest 2024.

Hur testar vi hårtrimmers?

Vår hårexpert Mikkel Fritsen ansvarar för våra recensioner av hårtrimmers. Han har 5 års erfarenhet av att testa och använda hårtrimmers, så han vet som ingen annan vad kvalitet är.

Kan man använda en hårtrimmer som skäggtrimmer?

Ja, men på grund av det bredare huvudet kan det vara svårt att komma åt överallt.

Vad kostar en hårtrimmer?

En hårtrimmer behöver inte vara dyr. De kostar från 300-2500 kr.

Hur använder man en hårtrimmer?

Det beror på din frisyr. Men läs vår guide ”Så här klipper du dig själv”, och lär dig hur du ska gå till väga.

Nu kan du välja rätt trimmer

Nu vet du exakt vad du kan välja mellan när du ska köpa en hårtrimmer. Det kommer i slutändan alltid att vara en avvägning mellan pris och kvalitet eller antal funktioner. Det är viktigt att notera att du absolut kan hitta billiga hårtrimmers som fungerar utmärkt, men om du har erfarenhet av trimmers och planerar att använda den framöver är det definitivt värt att köpa en lite dyrare modell av hög kvalitet.

Hårtrimmer Test [2024] → Här är de 8 bästa hårtrimmarna
Hårtrimmer Test [2024] → Här är de 8 bästa hårtrimmarna
Den ultimata "Bäst i Test"-guiden testad av experter. Vi har testat över 100 hårtrimmers och valt ut dessa 8 för dig → Se årets vinnare
Made4men