Af • 1 februari, 2019

Att hitta den rätta hårtrimmern
Det finns väldigt många hårtrimmers att välja mellan och ibland kan det kännas övermäktigt att försöka hitta den rätta hårtrimmern som passar dig bäst. Precis som med allt annat, beror kvaliteten på vilken prisklass du väljer. För att försöka göra det så enkelt för dig som möjligt har vi samlat hårtrimmers från olika prisklasser som vi hoppas du kommer ha nytta av.

Årets produkter

Test vinder

Bestseller

Bedst i test

Den Professionelle

När du ska välja en hårtrimmer är det några olika saker du ska tänka på. Exempelvis är det viktigt att överväga om du vill använda trimmern endast till håret eller till skägget också.

Utöver det har det en stor betydelse hur ofta du hade tänkt att använda dig av trimmern, vilka längdinställningar du behöver men också hur tålmodig du är. Om du är otålig och bara vill ha en perfekt och snabb klippning , är det viktigt för dig att använda dig av en trimmer med en stark motor, då det är avgörande för hur snabb maskinen är.

För att underlätta ditt val har vi valt ut fem olika trimmers i olika prisklasser. Gemensamt för dem alla är att de är bra på precis det de ska kunna. Allt du behöver göra nu är att läsa igenom artikeln och välja vilken av dem som passar bäst till dina vanor, önskemål och krav.

Nedan följer en beskrivning av de olika maskinerna utifrån de sju viktigaste parametrarna för en professionell hårtrimmer:
– Motorstyrka
– Klippbredd
– Bladtyp
– Batterikapacitet
– Längdinställningar
– Bullernivå
– Vikt

Vår bästsäljande hår trimmer

Denna Wella Professional trimmer är faktiskt vår mest sålda trimmer – eftersom det har alla möjligheter att trimma både hår och skägg. Du kan trimma både med avståndskam eller med avståndskam – dessutom är den perfekt för att göra en mycket detaljerad trim, så att du kan uppnå bra skarpa resultat.

Du kan förvänta dig trimmer som lever upp till vad den lovar. Dessutom låter trimmen inte så att du kan stå still och ordna din mycket exakta trimning.

• Motoreffekt: Medium
• Skärhuvudbredden: 25 mm.
• Bladtyp: Självslipande blad
• Batterikapacitet: Upp till 35 minuter
• Längdinställningar: Ca. 0,1 mm utan avståndskam, 3-6 mm. med avståndskam
• Ljudnivå: 60 dB – väldigt tyst motor • Vikt: 110 gram.


Den billiga och uthålliga trimmern till både långt och kort hår

Remington HC7170 Pro Power Titanium Ultra:
Den här maskinen från Remington är en helt ny och förbättrad utgåva. Det som förbättrats är primärt att HC7170 är utrustad med ett Lithiumbatteri som efter laddning har en effektiv klipptid på 90 minuter.

Trimmern har en Pro Powermotor av medelstyrka och en stor variation i längsinställningar. Från 1 mm till 42 mm. HC7170 kan klippa både vått och torrt hår, och den laddas både via USB och vanlig ledning. Båda medföljer i paketet.

Bladen är titaniumbelagda och självslipande så att de håller sig vassa under en längre tid. Trimmern har dessutom Quick Wash System, som gör den enkel att rengöra effektivt.

Egenskaper:
– Bladgeometri
– AcuAngle blad
– Justerbar från 1mm – 44mm
– 90 min sladdlös
– Funktion med automatisk turbo-boost 
– Blad med Comfort tip
– 3 års garanti

Liten, lätt och kraftfull hårtrimmer med god precision, både till hår och skägg

Moser Genio 1565 Hårtrimmer:
Moser 1556 Akku är en tyst lättviktshårtrimmer som bara väger 130 g. Den är liten, ligger stadigt i handen och är lätt att använda. Trots att den är så liten, har den en stark motor som klipper med stor precision och kraft.

Tack vare den smala klippbredden med högprecisionsteknologi kan Moser Genio 1565 med fördel användas till hårtrimmning med hög precision. Trimmern har LED-laddningsindikator.

Egenskaper
– Professionellt skärhuvud av rostfritt stål
– Kraftfull klippning med hög precision
– LED-laddningsindikator 
– Låg ljudnivå (63dB) 
– Lätt (endast 130g) 
– 2 justerbara avståndskammar 3/6mm och 9/12mm.
– Rengöringsborste medföljer 
– Olja medföljer 
– 40mm skärhuvud 
– 100 minuters användning på en full uppladdning

Ergonomisk hårtrimmer med många längdinställningar

Babyliss Pro FX672E Hårtrimmer:
Babyliss Pro FX672E är en kvalitetstrimmer i ergonomisk lättviktsdesign. Trimmern har en stark Direct Drive motor som med 7000 svängningar i sekunden ger dig en lätt och perfekt klippning.

Den kan användas både med och utan sladd och har en bred variation av längdinställningar.Den levereras med hela 8 förhöjningskammar, en laddningsstation, en rengöringsborste och olja till bladen.

Egenskaper
– Motorstyrka: Stark – 7000 svängningar/ min
– Klippbredd: 45 mm
– Bladtyp: Rostfritt stål, precisionsslipat med diamantslip
– Batterikapacitet –
– Längdinställningar: Utan förhöjningskam: 0,8 – 1,3 – 1,8 – 2,3 – 2,8 mm. 8 medföljande avståndskammar: 3 – 6 – 9,5 – 13 . 16 – 19 – 22 – 25 mm.
– Bullernivå: 71 db(a)
– Vikt: 225 g.


Professionell hårtrimmer med marknadens snabbaste skärhastighet

Panasonic ER DGP72 Hårtrimmer:
Panasonic ER DGP72 ger dig en profesionell klippning med sin starka motor och snabba skärhastighet. Med trimmern följer 3 förhöjningskammar som ger möjlighet för klippning i olika längder från 0,8 till 15 mm.

Bladen är titaniumbelagda så de håller sig vassa och effektiva länge, och den starka motorn ser till att de klipper optimalt för att du på ett lätt och snabbt sätt får en perfekt klippning.

Batteriet är fulladdat på en timme och därefter kan du klippa i 50 minuter innan du behöver ladda igen. Kan användas med och utan sladd.

Egenskaper
– Motorstyrka: Stark – 10 000 svängningar / min.
– Klippbredd: 45 mm.
– Bladtyp: Titanbelagda självslipande.
– Batterikapacitet: 50 minuters klipptid per laddning
– Längdinställningar: Utan förhöjningskam: 0,8 – 1,1 – 1,4 – 1,7 – 2 mm. med förhöjningskam: 3, 4, 6, 9, 12 och 15 mm.
.
- Bullernivå: 75 dB(A)
– Vikt: 265 g

Nu är du inte lika förvirrad hoppas vi… 
Den här guiden har förhoppningsvis gjort ditt val av trimmer lite lättare samt gett dig en inblick i möjligheterna som finns, så att du kan hitta den maskin som matchar dina behov. Om du vill se flera möjligheter så kan du se hela vårt sortiment av hårtrimmers här