Af • 19 februari, 2018

Du kan hitta många olika skäggoljor och de har alla många olika funktioner, men vilken är egentligen den bästa? Vi har här samlat våra 5 mest sålda och gjort ett bäst i test med dem, så att du kan få reda på vad vi menar gör dem bra var för sig och vilken som totalt sett är den allra bästa.

Årets produkter

Testvinnar

Bäst i testet

Den exklusiva

Topp 5 Skäggoljor

1. Mr. Natty Frank’s Beard Elixir – Skäggdroppar (8 ml)

Mr. Natty Frank’s Beard Elixir är vinnaren av testet och det är för att det var den som gav det bästa resultatet avseende mjukhet. Den är väldigt enkel att använda och ger en härlig känsla i skägget så att du får den mest behagliga upplevelsen med ditt skägg. Den har en väldigt mild doft och man behöver inte använda särskilt många droppar för att täcka hela skägget så man uppnår optimalt resultat.

2. Beardsley Skäggolja (118 ml)

Skäggoljan från Beardsley låg väldigt nära vinnaren avseende mjukhet, men blev marginellt slagen. Denna skäggolja vinner dock kategorin ”bäst pris” då den är så nära den vinnande skäggoljan, men har mycket mer i flaskan. Beardsley skäggolja gör också skägget väldigt mjukt och så är det dessutom en av de enklaste skäggoljorna att använda då den har ett sprayhuvud. Det gör att det blir lättare att fördela skäggoljan jämnt samtidigt som det gör resultatet bättre.

3. Captain Fawcett The Million Dollar Beard Oil (10 ml)

Vinnaren av den mest exklusiva skäggoljan var uppenbar. Det blev The Million Dollar Beard Oil då den innehåller guldflingor i 23 karat, vilket ger den en extra exklusiv look. Utöver den mycket exklusiva looken så är det även en otroligt bra skäggolja. Den ger en härlig mjukhet till skägget så det blir behagligt både för dig, men även för din partner. Den har en väldigt mild doft av citrus som ger en härlig friskhet till skägget så det inte kommer lukta illa.

4. Golden Beards Ekologiska Skäggolja – Big Sur (30 ml)

Denna skäggolja är gjord av 100% naturliga ingredienser som gör den helt unik jämfört med många andra skäggoljor. Det är en ekologisk skäggolja, som är särskilt tillägnad dig som går in hårt för din personliga vård och som vill använda de bästa råvarorna. Den ger även skägget en härlig mjukhet, också har den en väldigt frisk doft med noter av lime som gör den väldigt väldoftande.

5. Mr. Bear Family Skäggolja Wilderness (30 ml)

Den sista skäggoljan som är med i vårt test är Mr. Bear Family Skäggolja WIlderness. Den ger fukt till både skägget och huden så du vårdar båda delar samtidigt. Den gör även skägget härligt mjukt samtidigt som det blir otroligt väldoftande. Några av huvudingredienserna kommer från mandelolja, jojobaolja och arganolja som tillsammans skapar en läcker doft och som samtidigt vårdar skägget med de helt essentiella oljorna.

Därför ska du använda skäggolja

Om du har ett irriterande och styvt skägg så är skäggolja helt säkert lösningen för dig. Genom att använda en bra skäggolja säkrar du dig om att ditt skägg alltid har en härlig doft och du ser till att hålla det mjukt så att det inte kommer att klia.

När du använder en skäggolja tar du hand om ditt skägg, men även huden under skägget eftersom den tillför en massa fukt till skägget och huden så det förblir mjukt. Genom att använda skäggolja minskar du också risken för att få mjäll i skägget, därför finns det otroligt många fördelar med att använda en bra skäggolja då du skyddar ditt skägg på väldigt många olika sätt.

Så använder du skäggolja

Om du verkligen vill ha ett mjukt skägg så är skäggolja en helt essentiell sak eftersom den har så stor effekt på skägget. För att få bästa möjliga resultat är det bäst att använda sin skäggolja efter man har badat då man har använt sitt skäggschampo och skäggbalsam. På det sätter får man bästa möjliga resultat.

När du börjar med skäggoljan ska du fördela lite olja i båda dina handflator och fördela det jämnt i skägget så att du får samma resultat i hela skägget. Massera in oljan i skägget från roten och ut mot topparna och sen kan du bara njuta av mjukheten i ditt nya skägg.