Af • 23 oktober, 2018

Alla människor önskar ett vackert leende som lyser upp på grund av vita tänder. Du känner säkert igen det, när man efter en lång arbetsdag kommer på, att man haft något sittandes mellan tänderna. Det är väl inte direkt den bästa känslan? Det är bara för att framhäva att tänderna verkligen har stor inverkan på din självkänsla och utstrålning.

Vi vill gärna hjälpa dig till att snabbt förstå vad som är no-go. Vad du bör göra och vilka produkter som kan hjälpa dig till ett vackert vitt leende. Sist men inte minst kommer vi recensera NAO’s helt nya teknologi som innehåller aktivt kol och som visat sig vara bäst i test.

Vad förorsakar gula tänder?

Man förknippar ofta gula tänder med dålig munhygien och gula tänder kan gå ut över ens lust att le. En del människor har dessvärre naturligt gulare tänder än andra. Om du är en av dem så överväg först om det är alla dina tänder eller bara några enskilda som är gulare än andra. Om det bara är några enskilda tänder så kan orsaken nämligen vara något annat.

Om det gula dock spridit sig till alla tänder är det högst sannolikt en naturlig orsak till missfärgningen. Med åldern är det även en naturlig faktor, att ens tänder blir gulare. Som tur är har teknologin gjort stora framsteg inom området som medfört att det är möjligt att ta upp kampen mot missfärgningarna och behålla eller få vita tänder.

Tips angående vad du bör undvika så mycket som möjligt:

 • Kaffe
 • Läsk
 • Cigaretter
 • Curry
 • Lakrits
 • Sojasås
 • Te (särskilt Earl Grey & English Breakfast)
 • Rödvin

Det hjälper dock avsevärt om du ser till att borsta dina tänder efter att du druckit eller ätit något av det ovanstående, så det inte får sitta på tänderna för länge. Se dock upp med att göra detta efter att du druckit läsk, då det skadar mer än det gynnar att borsta tänderna när de precis utsatts för syra. Om du inte har en tandborste i närheten så skölj eventuellt din mun med lite vatten från vattenkranen, då det även hjälper till att avlägsna de skadliga orenheterna från dina tänder.

Hur får jag vitare tänder?

Innan du sätter igång med projekt vitare-tänder, så får du lite snabb info om just dem. I detta fall skonar vi dig från en lång och krånglig förklaring men det är ett ord du ska kunna. Emalj. Emaljen är det lager som lägger sig runt tandkronan. Emaljen är en vit hård beläggning, som byggts upp av en stark prismastruktur. Dessvärre är emaljen inte bunden till kärl– och nervsystemet. Detta innebär att du inte kan återuppbygga emaljen. När skadan väl är skedd så finns det inte någon väg tillbaka. Därför ska du verkligen sköta om dina tänder väl.

Men hur får man vackra, vita tänder? Det är inte alltid nödvändigt att springa skrikandes till tandläkaren eller betala höga summor för att behandla dem med laser. Det finns hemmalösningar som du kan klara av förhållandevis billigt och dessutom utan att skada tänderna.

Rengör tänderna grundligt

Som utgångspunkt rekommenderar vi att du alltid borstar dina tänder morgon och kväll. Vidare kan du även överväga att göra det när tänderna utsatts för någon av de tidigare nämnda punkterna. Din tandläkare kommer säkerligen att övertala dig att du ska in till dem och rengöra dina tänder regelbundet. Vi anser dock att du kan undvika denna kostnad eller i alla fall minska ditt behov för det genom att själva ta till handling.

Den allra första produkt som vi gärna vill visa upp är därför vårt tandrengörings-set, som är gjort i rostfritt stål och är otroligt populärt hos oss. Detta beror på att setet är ytterst professionellt och möjliggör rengöring av dina tänder hela vägen ner. Du har säkert sett tandläkarna använda motsvarande utrustning. Så slipp de dyra tandläkarkostnaderna och gör denna engångsinvestering. Så är du i alla fall redan på god väl till sunda och vita tänder.

Gör din egen omedelbara behandling med ett tandbleknings-set

Härnäst har vi en lång rad produkter från EnvyWhite hos Made4Men som kommer hjälpa dig att uppnå vitare tänder. Produkterna är supereffektiva och kommer i många olika storlekar och typer allt efter ditt behov. En av deras bestsellers är detta luxuösa paket. När skadan väl är skedd och du önskar ett blixtsnabbt resultat så har du allt du behöver använda i detta paket. Du kan läsa allt om vad paketet innehåller och hur det används genom att klicka nedan.

Blek dem med tandkräm

Det låter nästan för bra för att vara sant men om du väljer en blekande tandkräm kan det i själva verket ha stor inverkan på ditt leende. Det är många som försöker sig på saker såsom kokosolja, bakpulver eller bikarbonat, som man kan läsa om på nätet. Vi rekommenderar dock att du besparar dig själv dessa experiment och köper något som fungerar.

Tandkräm
Denna tandkräm är nämligen inte enbart utvecklad för att hålla tänderna rena utan även vita. Tandkrämen innehåller mynta som ger god andedräkt men som även är känd för att hämma skadlig bakterietillväxt inne i munnen. En gång i tiden tuggade man på myntabladen för att få dess gynnsamma inverkan, men det slipper du som tur är.

Vi uppmuntrar dig dock att även skrubba tungan med denna tandkräm, då många bakterier tenderar att sätta sig där. Om du vill gå helt pro så har vi en tungskrapa som du kan komplettera Marvis Tandkräm med. Båda ses nedan.

Lösningen för rökare

Om du är en av dem som inte vill lägga cigaretterna på hyllan men ändå gärna vill ha ett härligt vitt leende så har det utvecklats en tandkräm särskilt till dig. Den heter Clinomyn och den ser till att du återupprättar din egen naturliga färg på tänderna, om du använder den på morgon och kväll.

Det lätta alternativet

Om det är hög fart i din vardag och du bara önskar en snabb rekvisit att hjälpa dig med att få vita tänder så kan du göra detta med en liten och effektiv munspray. Vi har nämligen sett till att få tag i världens första munspray med vitningseffekt till vårt sortiment. Den ger både en god och sund smak i munnen men avhjälper även samtidigt gula eller orena tänder.

Detta var enbart några av vägarna mot att uppnå ett läckert leende. Om du vill se alla produkter vi har i kampen om en god munhygien och för det vita leendet, så kan du hitta allt genom att klicka på här. Made4Men är Sveriges största webbshop för män så du ska nog kunna hitta något som passar just dig.

Bäst i test

Nu till det mest spännande. Vilken produkt är enligt vår övertygelse den allra bästa? Vi hos Made4Men korar denna vinnare:

En av grunderna till att vi valt denna som bäst i test är bland annat att den utvecklats på bakgrund av något inom den allra senaste teknologin inom tandblekning. Den ger dig dessvärre inte vitare tänder direkt från ena stunden till den andra. Du kommer därför inte kunna imponera med vita tänder direkt när du möter din nya date. MEN!. Däremot ger den ett resultat som helt klart är värt att vänta på. Du behöver inte heller beväpna dig med för mycket tålamod. Om det används dagligen kommer du se skillnaden redan inom 7 dagar.

NAO. Coco Teeth Whitening innehåller aktivt kol. Det låter spontant lite skrämmande men det är det inte, tvärtemot. Det tas fram av rent kokosnötskal och är 100% rent, naturligt och utan någon form av kemiskt innehåll. Aktivt kol ligger just i rätt tid, då den kan användas i många sammanhang, exempelvis när det ska avlägsnas orenheter från huden. Nu har mirakelmedlet dock även visat sig kunna hjälpa dina tänder.

Förutom att ge dig vitare tänder har NAO en lång rad andra fördelar.

Alla fördelar med NAO. Coco Teeth Whitening:

 • Vita tänder
 • Stärker tändernas emalj
 • 100% naturligt framtaget
 • Fluorfri
 • Missfärgar inte tandkronor
 • Ger sundare tänder
 • Ger frisk andedräkt