Af • 28 oktober, 2018

Idag får man ofta höra orden; ”En riktig man har skägg”. Det är därför många män som känner sig stressade över att de kanske inte kan få tillräckligt mycket skägg. Det är nämligen manligt att ha skägg, och man kan lätt bli retad av de andra hanarna i flocken om man inte kan få tillräckligt mycket.

Om du fortfarande är tonåring och inte har skägg ännu, så ska du inte bekymra dig. Din kropp har gott om tid på sig att utvecklas och så småningom kommer du att få skägg. Är du därimot en vuxen man som kämpar för att få skägg så kan det vara dags för ett läkarbesök. Det som får skägget att växa är nämligen testosteron, och om du har ett underskott av detta så kan läkaren hjälpa dig. Det är inte säkert att det är testosteron som är problemet, men om du är en vuxen man med lite skägg så kan ett läkarbesök vara en bra idé.Om du vill ha några olika tips på hur man får skägget att växa så kan du läsa de generella tips vi samlat här.

Börja med att kolla på din släkt

Har din pappa, farbror, bror, morfar eller farfar skägg? Skäggväxt har nämligen mycket att göra med dina gener. Därför kan det vara en bra idé att se på hur släktens skäggväxt ser ut.
Om din far har helskägg och du generellt kan se på dina gener att det inte borde vara ett problem så kan frånvarande skäggväxt orsakas av ensidig eller felaktig kost eller generella hormonförändringar i din kropp. Till det ska du ta ett kosttillskott som Priorin. 
Lider du av hårförlust eller saknar lite extra hår kan Priorin kanske vara lösningen för dig. Priorin är ett kosttillskott utvecklat till kvinnor och män som lider av hårförlust. Tunt hår är ett mycket vanligt problem i dagens Sverige och orsakas av en löpande förändring i hårets cykel. Det kan vara många olika orsaker till hårförlusten. Häribland ensidig eller felaktig kost och hormonella förändringar. Om din avsaknad av skägg är relaterad till någon av dessa anledningar kan Priorin vara din räddning!

Raka dig ofta


Ja, ju oftare du rakar dig, desto större är sannorlikheten för att ditt skägg blir starkare och växer tillbaka fortare. En bra rakhyvel hjälper med detta, då rakhyven helst ska ta håren helt nere vid hårroten/hårsäckarna. Utöver det så är det viktigt att din rakhyvel alltid är ren och vass så att du får ett optimalt resultat varje gång.

Till detta kan du använda RazorPit, som är en slip för rakblad. Med den nya RazorPit får du upp till 150 rakningar på samma rakblad och beparar därmed både miljön för föroreningar och dig själv för stora utgifter. RazorPit sparar dig således pengar och du får ett jättebra resultat varje dag.

Hold ansigtet rent


Det är viktigt att du använder en bra ansiktstvätt och tvättar ansiktet ordentligt. Det får nämligen inte vara smuts och bakterier på områderna där skägget ska växa. Dina porer måste vara rena.

Man bör använda ansiktsrengöring dagligen för att minimera risken av finnar och andra orenheter.

Njut av ett liv utan rakning!

Om du har testat de olika tipsen i några veckor utan att de haft någon större effekt, så ska du nog bara acceptera att du inte kan få skägget att växa sig starkare pga dina gener. Du kan istället njuta av att slippa raka dig lika ofta som vissa andra. Det finns ju faktiskt män där ute som får lov att raka sig två gånger om dagen. (Det kan bli lite väl ofta i längden.)