Fri frakt över 600 kr. - annars 49 kr.

Fri frakt över 600 kr. - annars 49 kr.

2-5 dagars leverans

2-5 dagars leverans

+200.000 nöjda kunder

+200.000 nöjda kunder

Nordens största utbud för män

Nordens största utbud för män

Klarna - Betala nu eller senare

ingen produkter fundet

Kategorier

D.R. Harris & Co.

Jonas Primdahl

Ansvarig för Made4men

Tillbaka i 1790 vid St. James Street 11 hade Harris apotek hem. Under de kommande 50 åren familjen var Harris ett gott rykte för att sälja lavendel vatten, klassiska cologne och parfymer som luktade engelska blommor.

Idag, butiken på St James Street 11 kvar, men de har gjort lite om. De fokuserar nu på raknings- och grooming för män, och de gör det mycket väl - om du frågar oss. Varumärket har en super trevlig traditionella touch, och vi älskar allt som håller de gamla rakning traditioner. Du kan se hela området under och ​​läsa mer om D.R. Harris & Co.

Bästsäljare

-20%

I lager
2-5 dagars leverans

D.R. Harris & Co. Crystal Eye Gel (30 ml)
14640 kr 183 kr

Raktvål vs. Rakkräm

När man ska raka sig finns det många olika tvålar och krämer man kan använda, men vad är den egentliga skillnaden på alla?

Om vi börjar med raktvålen så är det den klassiska tvålen som man använder till våtrakning. Det är alltså en tvål som man rör upp i en rakskål med en rakborste. Anledningen till att det fortfarande används är för att man helt klart får det bästa skummet på det viset.

Rakkräm däremot är den äldre versionen av raklödder. Fördelen med den, om man jämför med raktvålen, är att den redan är klar att applicera på huden men den ger dock inte samma mjukgörande effekt som en äkta raktvål.

De har var och en sina fördelar samt nackdelar och det handlar därför mycket om vad du är ute efter. Om du vill ha den optimala upplevelsen av din rakning så ska du använda en raktvål. Om du däremot bara vill få det gjort så snart som möjligt, är det rakkrämen som gäller.

Aftershave vs. Cologne

Du undrar säkert själv vad som egentligen är skillnaden på en Aftershave och en Cologne men det ska jag hjälpa dig med att klargöra här.

Aftershave
När du rakar dig, pressar du ett skarpt metallföremål tvärs över huden och riskerar att få små sår och skärsår. Rakningen bidrar även till att öppna dina porer och gör därmed din hud väldigt sårbar. Aftershaven hjälper dig genom att försluta porerna och bekämpa infektioner.

När ska du använda aftershave?
  • Om du skär dig under rakningen
  • Om du har fet hud med tilltäppta porer
  • Om du har mycket torr och känslig hud
Cologne
En Cologne är framtagen för att hjälpa dig att lukta bättre. Det vill säga att det är mer som en parfym, Cologne är dessutom bara en förkortning av Eau De Cologne, som betyder parfym. Använd inte din Cologne när du skurit dig då du ska använda en antiperspirant och ej en parfym.

När ska du använda Cologne?
  • När du vill dofta lite extra gott för att man ska lägga märke till dig
  • När du vill ha en doft som varar längre än en aftershave
  • Använd dock inte för mycket Cologne då den kan vara oerhört kraftfull i doften

D.R. Harris & Co.

De har över 200 års erfarenhet av produkter inom den manliga rakningen och omvårdnad för mannen. Det är därför de kan producera så bra produkter och de vet precis vad deras kunder vill ha. Ett annat exempel på hur bra produkter de har, är att de under år 1938 blev den kungliga huvudleverantören i England.

Utöver den goda kvaliteten på produkterna så testar de inte heller produkterna på djur. Så om du köper produkter från D.R Harris & Co. är du garanterad en kvalitetsprodukt, som även är djurvänlig.