Fri frakt över 600 kr. - annars 49 kr.

Fri frakt över 600 kr. - annars 49 kr.

2-5 dagars leverans

2-5 dagars leverans

+200.000 nöjda kunder

+200.000 nöjda kunder

Nordens största utbud för män

Nordens största utbud för män

Klarna - Betala nu eller senare

ingen produkter fundet

Kategorier

Gillette

Jonas Primdahl

Ansvarig för Made4men

Världsberömda rakblad och rakhyvlar från Gillette. Det ledande varumärket inom rakhyvlar och rakblad med över 100 års erfarenhet.

Produkter från Gillette är det bästa en man kan få!
Läs mycke mere hår>>

Gillette - The best a man can get!

När man talar om märket Gillette, råder det inga tvivel om att det måste vara det mest kända märket för manlig rakning. De har över de senaste 100 åren utvecklat alla möjliga rakblad och rakhyvlar som blivit bättre och bättre under åren som gått.

Gillette påbörjade sitt spännande äventyr med en man bakom rodret – Kin C. Gillette. Hans vision om att göra bättre rakblad har inspirerat de nästan 100 åren av Gillettes rakblad och de menar att de ännu inte är färdiga...

Rakbladens utveckling


Några av de första rakbladen som Gillette producerade var 7'O Clock, som revolutionerade hela sättet man rakade sig på. Du har ändå sådan tur att kunna hitta dem i vårt sortiment så att du kan få känslan av hur duktiga Gillette var även den gången.
Gillette 7'O Clock Platinum Rakblad

Senare kom de med Gillette Sensor Excel, som du säkert har sett hos din far eller farfar. En rakhyvel med 2 blad, som automatiskt kan anpassa sig utifrån ansiktets form och kurvor. Än en gång var Gillette de första som satte igång en trend som alla konkurrenter efterliknade som följd.

Ett av Gillettes mest kända rakblad är Mach3. Då den lanserades förändrade den fullständigt utgångspunkten för rakbladen vid den tidpunkten. Mach3 hade nämligen fått 3 blad, som ger en ännu bättre och tätare rakning.
Gillette MACH3 Rakhyvel

Senare kom Gillette Fusion rakblad, som var en overall uppgradering av den väldigt populära Mach3-modellen. Den ger den mest behagliga rakning någonsin.
Gillette Fusion Rakblad

Idag finns det många nya utgåvor av Gillettes rakblad och du kan se alla dem vi har i vårt sortiment här.


Rakning

Precis som Gillette utvecklade sina produkter, utvecklades även sättet vi rakade oss på drastiskt. Gillette var ledande på den tiden då våtrakning var det enda sätt man rakade sig på.

Idag ser det dock helt annorlunda ut och om man använder Gillettes produkter vet man att de är toppmoderna inom den rakning vi nu känner till. Idag står kampen mellan rakapparaten och rakhyveln, och inte mellan DE-rakhyvlen och rakkniven.