Af • 24 januari, 2024

Saknar du en riktigt bra ansiktskräm? Marknaden för ansiktskrämer för män är stor, och därför kan det vara en ganska stor uppgift att hitta den helt rätta ansiktskrämen för dig som man.

Vi vill gärna guida dig så att du väljer rätt ansiktskräm – och därigenom får de bästa resultaten. I följande artikel guidar vi dig genom de bästa varumärkena och berättar lite om vad du bör sikta på – beroende på din hudtyp.

Contents

Bäst i test 2024: Ansiktskräm för män

Vill du hitta en ansiktskräm som är extremt bra, så har vi testat massor av ansiktskrämer åt dig. Du bör dock alltid komma ihåg att välja din ansiktskräm efter din hudtyp. Vi har därför testat massor av olika så att du kan hitta en ansiktskräm för varje hudtyp.

Det innebär att du kan få den bästa upplevelsen och de bästa resultaten när vi kan ge dig vår ärliga åsikt om ansiktskrämerna.

Njord Moisturiser – Daily Facial Hydrator

Njord Moisturiser är en unik och härlig ansiktskräm från det danska varumärket Njord. Denna ansiktskräm återfuktar din hud extremt snabbt – utan att din hud känns fet.

Ansiktskrämen är särskilt lämplig för skandinavisk hud och för de skandinaviska väderförhållandena och innehåller naturliga ingredienser som ger en uppfriskande och mjukgörande effekt på huden.

Applicera Njord Moisturiser – Daily Facial Hydrator dagligen för optimalt resultat – och gärna morgon och kväll. Kan med fördel användas efter rakning för att tillföra fukt till huden direkt.

Bäst i test

Recipe for men Facial Moisturizer+ (75 ml)

Som namnet antyder är Recipe for mens hudvårdsprodukter utvecklade för män. Recipe for men erbjuder ett antal olika ansiktskrämer, men Facial Moisturizer+ har valts i testet eftersom den är mycket effektiv för dig som lider av torr hud. Ansiktskrämen är gjord av en lätt och snabbt absorberande formula som inte känns fet eller tung på huden. Dessutom innehåller den ingredienser som hjälper till att minska irritation och lugna huden så att den känns mjuk och slät.

Ansiktskrämen är också lämplig för dig som vill minimera rynkor och synliga tecken på åldrande. En av de viktigaste ingredienserna här är hyaluronsyra, som är känd för att locka och binda vatten i huden. Detta hjälper till att ge huden nödvändig fukt samtidigt som den minskar synligheten av fina linjer och rynkor.

Recipe for men Facial Moisturizer+ innehåller också vitamin E, en antioxidant som skyddar huden mot skador orsakade av fria radikaler och miljöpåverkan.

SØN of Barberians Moisturizer (75 ml)

Denna ansiktskräm från SØN of Barberians är utvecklad för ung hud och återställer hudens naturliga fuktbalans. Resultatet är en frisk och välskött hud med en naturlig lyster. En cocktail som ser till att din hud har en naturlig strålning.

Ansiktskrämen är baserad på problemlösande ingredienser och säkerställer en mjuk, men inte fet, hud efter användning. Krämen är bland annat berikad med Spirulina, känt för sin komplexa näringsprofil, medan en blandning av extrakt mjukar upp huden på djupet. Pilekstrakt har mjukgörande och läkande effekt och är samtidigt bra för känslig eller oren hud. Se hela sortimentet här.

Ansiktskrämen från SØN of Barberians är därför för yngre personer som vill ha en problemlösande ansiktskräm som kan göra allt du behöver i vardagen.

Baxter of California Oil Free Moisturiser

Från Beverly Hills kommer denna ansiktskräm från Baxter of California, som är särskilt lämplig för dig som har fet hud men fortfarande behöver upprätthålla hudens fuktighet. Det ser denna ansiktskräm till samtidigt som huden inte blir mer fet.

Ansiktskrämen är oljefri och utvecklad med hjälp av en växtbaserad teknologi som snabbt och effektivt absorberas av huden och återställer dess fuktbalans. Vid mycket fet hud bör du dock fortfarande använda den med omsorg och i rätt mängder.

Raw Naturals The Grease-Free Face Cream (100 ml)

Ultra-lätt dagkräm för dig med fet hud. Krämen kan nämligen både återfukta och absorbera oljor från hudens yta. Detta gör att din hud får en matt och fuktig utseende.

Raw Naturals ”brygger” sina produkter av naturliga ingredienser. Denna kräm innehåller en rad naturliga och aktiva ingredienser som humle, ingefära och kanel. De två sistnämnda ingredienserna ger krämen en uppfriskande effekt på huden.

Doften är behaglig, mild och försvinner relativt snabbt efter applicering. Krämen är tunn och absorberas därför snabbt av huden utan att kännas fet.

Du behöver bara göra ditt val

Nu har vi gjort det otroligt enkelt för dig eftersom vi har gett vårt bästa bud på de 5 bästa ansiktskrämerna för män. Dessa fem är utvalda med utgångspunkt i att vi har testat massor av olika ansiktskrämer. Det finns en ansiktskräm för varje hudtyp ovan.

Det är viktigt att du väljer din ansiktskräm efter din hudtyp. Du kommer att uppnå de allra bästa resultaten om du väljer just den ansiktskräm som passar dig bäst. Dessutom är det mycket viktigt att du använder din ansiktskräm både morgon och kväll – om du inte gör det kan resultatet synas.

När du använder en ansiktskräm gäller generellt samma sak för alla ansiktskrämer – skillnaden är dock vad de innehåller, och det innebär att krämerna är avsedda för olika hudtyper. Med en ansiktskräm uppnår du bland annat följande:

  • Skydd av huden
  • Näring i djupet av huden
  • Vård av huden

FAQ – Ansiktskrämer för män

Vilken ansiktskräm för män är bäst?

Våra experter rekommenderar Njord Moisturiser som en bra allround ansiktskräm. Om du behöver anti-age eller om din hud är extra känslig finns det många bra krämer för det.

Hur har vi hittat de bästa ansiktskrämerna för män?

Vår kosmetolog har bedömt vilka krämer som är bäst, baserat på vad hon vet att män letar efter i en kräm, samt hennes expertis.

Hur hittar jag en kräm som passar mig?

Gör vårt test, som är skapat av vår kosmetolog. Frågorna klargör vilken kräm som passar just din hud.