Af • 16 augusti, 2018

Oönskad hårväxt är ett problem som de flesta män råkar ut för förr eller senare. Problemet blir bara större när frågan tillkommer: Vilka hår ska man avlägsna, och vilka ska bara trimmas? Made4men ger dig en guide till hur.

Vilka hår ska jag avlägsna?

Som tumregel ska du ta bort hår från ögonbrynen och från näsan. Vissa tar även bort hår från skuldror, rygg och intimrakning.

Hår i öron och näsa

Med en näshårstrimmer blir du hårfri i näsa och öron. En bra trimmer som Remington NE3850 är säker och kan skonsamt och effektivt avlägsna allt hår. Nästrimmern från Remington kan tvättas, vilket gör den extra hygienisk.

Ögonbrynen

Är du trött på att ha ett enda ögonbryn istället för de sedvanliga två? Då kanske du ska överväga att skaffa en pincett. Det är viktigt att använda en pincett istället för en rakhyvel, som är närmast omöjlig att kontrollera i ögonbrynen. För att undgå smärtan som man förbinder med en pincett kan man med fördel plocka ögonbrynen direkt efter duschen. På det sättet är dina porer öppna och det gör det lättare att ta bort håren. Ännu viktigare är det att ha en vass pincett. Denna kan du köpa i set tillsammans med andra essentiella redskap. Tweezerman ger dig både nagelklippare, sax, nagelfil och en bra pincett till de motstridiga ögonbrynshåren.

Hår på bröstet & intimrakning


Hår på bröstet
Har man brösthår så är det vida debatterat om man ska spara dem eller göra sig av med dem. Är du en av dem som vill bli kvitt dem helt så bör du överväga en bra trimmer. Bodytrimmer är en bra bodytrimmer som effektivt och säkert avlägsnar oönskat hår på kroppen. Den laddningsbara trimmern kan användas både i duschen och utanför.

Intimrakning
De flesta män är nog osäkra när det kommer till könshår. Hur mycket ska man ta bort och hur gör man? Som tumregel så kommer det till smak och behag när det kommer till att avlägsna eller ej. Om du inte tvivlar utan vill komma igång med trimmningen så rekommenderar vi att köpa en bra bodytrimmer till ändamålet. Bodytrimmer ger dig längdmöjligheter och kan användas både som intimtrimmer och till andra områden så som bröstkorgen. De fleste smarta trimmern kan tas med in i duschen.

Skuldror och rygg

Har man hår på skuldror eller rygg så kommer det än en gång till smak och behag om man vill avlägsna håret eller inte. Det bästa sättet att ta bort oönskat hår från ryggen är med hjälp av en BaKblSW Trimmern kan lätt transporteras och ställas in med olika inställningar som gör det lätt att nå även de svåraste ställena på kroppen. Det är viktigt att trimma från toppen till bottnen i långa drag för att minska hudirritation.

Viktiga medel i din kamp mot oönskad hårväxt

Gillar du vax mer än den traditionella rakmetoden så kan du överväga att prova dig fram med vax. Hbcborttagningscreme kan snabbt och effektivt avlägsna oönskad hårväxt från ryggen, bröstet, armarna och även benen. Den medföljande cremen hjälper dig att undvika hudirritation samt verkar kylande och lugnande. Med vax blir hårväxten borttagen med rot och huden blir mjuk och fri från hårväxt i flera veckor.

Ett annat alternativ är den mildare Hbc4mens hårborttagningscreme. Hbc4men har tillverkat en hårborttagningscreme som ska användas i förbindelse med duschen. När du smörjt in de aktuella områderna med krämen kan du efter några få minuter avlägsna håren med cirkulerande handrörelser. Lätt och smärtfritt blir din hud hårfri och lämnas mjuk.

Undgå röda prickar och inåtväxande hår

Vill du vara säker på att undgå jobbiga inåtväxande hår och röda prickar så rekommenderar vi Tendskin Solution. Med Tendskin kan du effektivt undvika irriterad hud efter rakning och vaxning. Om du använder produkten regelbundet kan du samtidigt förebygga att de inåtväxande hårstråna dyker upp igen.