Af • 6 augusti, 2018

Blöta fläckar under armarna, svettfläckar på kläderna och den obehagliga lukten som följer med – vi känner alla till det, men vad ska vi göra åt det? Överdriven svettproduktion påverkar många på daglig basis. Den gemensamma nämnaren för alla situationerna är när vi blir nervösa och kroppen ökar vår svettproduktion.

Jag luktar svett – vad gör jag?När olyckan är framme så finns det som tur är många möjligheter – och inte minst produkter som kan hjälpa dig. Det finns produkter som bara eliminerar lukten – men det finns också produkter som förebygger själva svettproduktionen.

För det första så bör du skaffa dig en antiperspirant. Skillnaden på en vanlig deodorant och en antiperspirant är att medan deodoranten innehåller ingredienser som kontrollerar kroppslukten, så innehåller antiperspiranten också ingredienser som minskar svettproduktionen. Ingredienserna upplöser svetten och lämnar en tunn hinna som minskar den mängden svett som din kropp producerar. Så om du svettas mycket så är antiperspiranten den rätta vägen. Det smarta med en antiperspirant är att du kan få den utan doft, så att du samtidigt kan använda parfym eller deodorant. Använd till exempel Perpirex Roll-On som är oparfymerad och som kan användas tillsammans med din normala deoderant eller parfym.


4 bra produkter som stoppar svettlukten

Maxim antiperspirant – effektiv antiperspirant
Det här är en av de mest effektiva antiperspiranterna som kan stoppa även den kraftigaste svetten. Här har du en produkt som erbjuder samma effekt som liknande märken, men som inte svider så mycket som andra produkter med samma kraft. Även om det är en roll-on så kan produkten användas till exempel på fötterna, bröstet och ryggen. Här får du en produkt som hjälper dig med att hantera överdriven svettproduktion och som lindrar symptomen vid användning 2-3 gånger i veckan. Med Maxim får du en enastående och aktiv beskyddelse mot svett – dygnet runt.

5Days Deo (Safety 5days) – 5 dagar utan svett

En annan sorts antiperspirant är 5Days som med sin nya teknologi eliminerar all din svettlukt i upp till 5 dagar. Produkten är tillverkad i sammarbete med astma-allergi Danmark och är ett bra alternativ för dig som lider av allergi. Denna roll-on kan hjälpa dig att undgå svettlukt och samtidigt undgå doften av parfym. 5Days Deo är fri från parfymer, konserveringsmedel och innehåller inga skadliga kemikalier. Trots det så kan du ju använda den tillsammans med parfym eller deodorant. Testa också 5Days Feet and Body (spray), som neutraliserar bakteriemiljön vilket leder till att svettmängden minskar.

Biotherm Homme Day Control – Försvinn svett!

Varesig du föredrar roll-on, stick eller spray så har Biotherm Homme Day Control alla alternativen. Med antiperspiranten från Biotherm så är du skyddad hela dagen, och med sin neutrala doft så motverkar den också lukten av svett. Antiperspiranten reglerar effektivt svetten utan att blockera. Den kan också användas av män med känslig hud då den inte innehåller alkohol. Antiperspiranten från Biotherm ger dig en frisk känsla och ska användas dagligt eller efter behov. Biotherm Homme Day Control finns både som Deodorant stick, Roll-on samt Deodorant spray. Om du gillar spray, stick eller roll-on mest är upp till dig.

Two B Sweat Pads – svettabsorberande servetter till dig som har problem med svettlukt

Har du stora problem med svett så kanske du ska överväga så kallade ”sweat pads”. TwoB Sweat Pads fungerar som ett litet diskret inlägg som du lätt kan klistra fast på dina kläder där du svettas. Inläggen kan lätt återanvändas och absorberar svetten så att du undgår både svett- och deodorantfläckar.

Beväpnad med de bästa produkterna inom antiperspiranter och med bra tips på hur du ska undgå att öka din svettproduktion så kan du lätt sluta med att vara han som har svettringar under armarna.

5 tips för att undgå svett

Vi kommer nog aldrig kunna undgå problemet fullständigt, men vi kan som tur är göra några saker som hjälper.


Hos Made4men har vi samlat fem tips och tricks som hjälper dig att undgå att lukta svett:

1. Hygienen först!


Först och främst så är det viktigt att ha en god och sund hygien. Även om vissa svettas mer än andra, så betyder inte det att du inte ska tvätta dig under armarna. Gör det när det behövs, så kommer svettlukten minska.

2. Nej till chili

Det är allmänt känt att viss sorts mat sätter igång kroppens system. Något du ska undvika är bland annat chili och ingefära, eftersom de har en tendens att sätta igång svettprocessen.

3. Raka dig


Även om det kanske är en större hit för kvinnor, så är det kanske värt att överväga det. Rakade armhålor förhindrar nämligen svettlukten från att sätta sig i håren. Det kan också vara en idé att använda talk eller puder för att behålla den fräscha känslan.

4. Fysisk aktivitet


Både fysisk och psykisk aktivitet sätter igång din kropps svettproduktion. Så varesig om du är stressad eller nervös, eller om du sportar eller motionerar så producerar din kropp automatiskt mer svett. Föbered dig på de här situationerna med att till exempel ha en deodorant eller antiperspirant i väskan. Ett annat alternativ är att ha wipes med. Maxim Wipes är servetter som du lätt kan ha med när du är ute. Maxim Wipes kan användas över hela kroppen och förhindrar även de kraftigaste svettproblemen.

5. Välj rätt deo
.

Det finns massor av deoderanter – men hur ska man hitta den rätta, som motverkar just din svettproduktion? Ett generellt tips är att undgå deodoranter eller antiperspiranter med parfym. På det sättet undgår du risken för irritation eller allergi.