Af • 20 september, 2018

Finnar är en mardröm för både kvinnor och män. Oftast är det så att de kommer och går, men ibland kan de tyvärr stanna kvar lite längre för vissa.

Under några perioder är det som värst, exempelvis puberteten men också andra tillfällen. Som man är det väldigt vanligt att man får finnar på ryggen samt ansiktet. Det finns många myter om finnar, nedan finner du de 10 vanligaste.

Myt 1: Bara tonåringar får finnar

Nej. Det är inte bara tonåringar som får finnar. Vem som helst kan få dem. Det är sant att tonåren är en av de värsta perioderna för finnar men det stämmer inte att det bara är tonåringar som får dem.

Myten stämmer inte.

Myt 2: Boven är oren hud

Det är viktigt att ha ren hud! Det är inte orenheter utanpå huden som ger finnar utan det är många faktorer som spelar in.

Exempelvis kan orenheter i porerna samt död hud också ge finnar. Det viktigaste är att hålla huden ren och fräsch så att porerna kan andas samt att bakterier och smuts inte kan komma in i huden. Detta kan en ansiktsmask hjälpa med!

Vi rekommenderar JorgObé The Original Black Peel Off Mask.

Myten stämmer, eftersom många människor med finnar också har oren och fet hud.

Myt 3: Man får finnar av ohälsosam mat

Den här myten är den största av alla. Svaret är att man nödvändigtvis inte får finnar av osund mat.

Chips, choklad och annat godis ger finnar om man äter det i för stora mängder. Det har en förbindelse till hur omfattande din finn-epidemi är. Annars har den osunda maten inte någon direkt inflytande över det, då även tonåringar som inte äter massa osund mat kan få finnar.

Myten stämmer inte.

Myt 4: Motion och vatten hjälper mot finnar

Motion och vatten har en positiv inverkan på finnar. Spring därför alltid en extra runda och drick ett glas vatten till för det hjälper verkligen! Det kanske inte kommer att stoppa alla finnar, men det begränsar antalet och finnarna blir inte lika stora som förut.

Myten stämmer!

Myt 5: Tandkräm hjälper mot finnar

Ett riktigt gammalt knep är att använda tandkräm på finnarna. Det rekommenderas inte att du gör det, då det svider och ger minimalt resultat.

Använd istället riktig medicin eller produkter som är anpassade till att ta bort finnar/akne. Det är mindre smärtsamt och hjälper mer. Vi kan bland annat rekommendera Propolis Creme 10 % som är effektiv mot finnar.

Myten stämmer inte.

Myt 6: Onani och sex kan ge fler finnar

Det är en extremt stor myt, särskilt bland unga, som säger att om man onanerar eller har sex så får man fler finnar. Saken är den att sexuell aktivitet kan få hormonerna att löpa amok och på det sättet kan det ha en inverkan över dina finnar.

Myten är i en gråzon, men vi tycker att den är falsk.

Safety first boys!

Myt 7: Hård ansiktsskrubb hjälper mot finnar

Det är en vanlig myt att man ska bekämpa finnarna med hjälp av en grov ansiktsskrubb. Det är inte sant, då du kan omvandla finnen till ett sår som därefter kan bli ett ärr. Det rekommenderas att man inte skrubbar områden med finnar varje dag, speciellt inte i ansiktet.

Det är bra att hålla sig ren, speciellt på de ställen där du har finnar, men kom ihåg att skrubba försiktigt. Gör du det för hårt kan du riskera att få sår/ärr. Vi rekommenderar Njord Scrub – Weekly Facial Exfoliator, som är en skrubb som går in och avlägsnar orenheter och döda hudceller på djupet.

Myten stämmer inte.

Myt 8: Stress ger finnar

Det är sant att stress i längre perioder kan orsaka finnar, men den normala vardagsstressen är oskyldig. Därför ska du inte vara rädd för att en hård dag på jobbet ska ge dig finnar.

Finnar är dock inte huvudproblemet, utan det är stressen i sig. Var försiktig med att stressa för mycket under längre perioder så undviker du både psykiska problem samt finnar.

Myten är stämmer.

Myt 9: Ansiktstvätt hjälper mot finnar

Det är bra att tvätta ansiktet då huden kan innehålla bakterier som hjälper finnarna att stanna kvar där de är. Tvätta därför ansiktet regelbundet, men var försiktig så att du inte ”förstör” finnarna. Det vill säga att du ska ta det försiktigt när du tar på ansiktet. Efter en ansiktstvätt kan du torka ansiktet försiktigt med en mjuk handduk.

Ansiktstvätten får inte finnarna att försvinna helt, men det hjälper huden på rätt väg!

Vi rekommenderar Njord Wash – Daily Facial Cleanser som är en av våra kunders mest omtyckta produkter när det kommer till ansiktstvätt. Den reducerar hudens produktion av talg och fett, och minskar orenheter och lämnar huden matt och fräsch. Den här produkter passar alla hudtyper.

Myten stämmer.

Myt 10: Att klämma finnar är den mest effektiva metoden mot finnar

Det är riktigt många människor som inte kan låta bli att klämma sina finnar. Det är så synd, eftersom det skadar mer än hjälper. I värsta fall så blir finnen ett sår som däerfter blir ett ärr som aldrig kommer försvinna.

Om du kollar på din panna kommer du säkert hitta ett eller två små ärr som kommit från finnar. 
Att klämma finnar är bara en tillfällig och dålig lösning som inte ens löser problemet.

Myten stämmer inte.

Lösningen är inte långt bort!

Om du har stora problem med finnar kan vi rekommendera att du använder några av våra mest effektiva produkter – nemlig Malin+Goetz.

Overskrift
Är från början ett Tyskt märke som specialiserar sig på män och deras behov. Denna högeffektiva aknebehandlingen hjälper till att bekämpa akne på ett effektivt sätt.

Den här behandlingen har visat sig mycket populär eftersom det är en över-nattenbehandling, där resultatet går att se direkt. Produkten ska sitta på finnarna i 12-15 timmar, eller över natten, sedan kommer du se ett tydligt resultat.

Många av våra kunder har varit otroligt nöjda med den här behandlingen, som är mild trots att den innehåller aktivt svavel.