Af • 30 januari, 2018

Du känner till det. Vi har alla varit där. Antingen har du kört handen över ansiktet eller så har du sett den i spegeln… Den! Oavsett om det är en pormask på näsan eller en finne så irriterar det dig gränslöst mycket eftersom du gärna vill ha ditt fina naturliga ansikte tillbaka, eller hur?

Du kan inte låta bli att pilla eller klia för det hjälper inte då den likväl redan är där och är ovillig att försvinna igen. Så hur hanterar du problemet som bäst? Hur avlägsnar du pormaskar och finnar bäst utan att förstöra ditt ansikte och huden i processen?

Det finns åtskilliga bud på detta och det är ofta långvariga processer som inte alltid verkar med en gång.

Så vad gör du då när du står där och är redo att ta dig ut på stan men fortfarande har synliga orenheter? Det är här Blackhead Remover kommer in i bilden och det är detta vi ska titta på.

Blackhead Remover – Den effektiva metoden

Hos made4men rekommenderar vi att använda Blackhead Remover (blackhead betyder pormask) som är ett redskap för att effektivt avlägsna både finnar och pormaskar. Fördelen med at använda en blackhead remover är att du effektivt och lätt kan avlägsna orenheterna med en gång.

Många provar att avlägsna orenheterna genom att stå och klämma och trycka på huden. Men att göra det, särskilt i ansiktet, kan vara både smärtsamt och efterlämna huden röd och irriterad och du riskerar trots det att finnen eller pormasken fortfarande är kvar! Det mer effektiva alternativet är därför att testa Blackhead Remover från Made4Men för att skona huden.

Hur fungerar då Blackhead Remover? Jo det handlar om ett litet redskap med två sidor, en där det sitter en tunn vinklad ögla som man placerar runt finnen för att trycka ut den och en plan skarp ände till att trycka direkt på pormaskar.

Made4mens Blackhead Removers

Blackheads Removers
Hur fungerar då Blackhead Remover? Jo det handlar om ett litet redskap med två sidor, en där det sitter en tunn vinklad ögla som man placerar runt finnen för att trycka ut den och en plan skarp ände till att trycka direkt på pormaskar.

Denna Blackhead Remover är Made4Mens egen Blackhead Remover och kan fås i två utgåvor, detta är en stor och är därför lättare att hantera och använda och den är optimal att ha hemma i lådan i badrummet så att du enkelt kan avlägsna dina finnar och pormaskar utan att behöva fiffla för mycket med redskapet. Den går också under namnet ”finnpincett”.

Hos Made4Men har vi dessa Blackhead Removers:

How-to: Så här avlägsnar du pormaskar

Nu när du har köpt din Blackhead Remover, hur avlägsnar du då dina finnar och/eller pormaskar på bästa sätt? Hos Made4Men rekommenderar vi följande steg för en effektiv och professionell behandling:

1: Rengör först ansiktet med varmt vatten och därefter kan du hålla en varm handduk på det utsatta området i ett par sekunder, eventuellt efter ett varmt bad. Detta gör att porerna med orenheterna öppnas och därför är de mer utsatta för behandlingen. Om det är möjligt kan du ånga ansiktet över en skål med kokande vatten istället.

2: Tvätta därefter dina händer grundlig. När det har med orenheter att göra är hygienen väldigt viktig!

Vid finnar: Placera den runda öglan runt om finnen och tryck försiktigt till den är dränerad.

Vid pormaskar: Placera den plana änden på pormasken som du vill bli av med och tryck försiktigt ner i en av pormaskens kanter till den är borta.

Du bör vid båda tillfällen inte trycka för hårt då detta kan vara skadligt för huden.

3: Tvätta därefter huden igen, kom ihåg att hygien är viktigt! Detta är en väsentlig del för att förebygga att orenheterna inte kommer tillbaka. Du kan eventuellt applicera någon fuktighetsgivande kräm för att förebygga bättre.

4: Kom också ihåg att tvätta din Blackhead Remover grundligt i tvål, återigen för att förebygga att du inte sprider orenheterna i onödan. Därtill rekommenderar vi vårt populära Njord-set till män. Du får allt i ett paket och behöver bara koncentrera dig på att se bra ut!

Förebyggande av orenheter

Det är viktigt att tänka på att om du på allvar önskar bli fri från finnar och pormaskar är det nödvändigt med fler förebyggande medel. Orenheter som finnar och pormaskar kan vara ett resultat av olika faktorer som exempelvis:

Ohälsosam kost: Det kan också vara en bra idé att dricka rikligt med vatten för att rensa ut kroppen.
Bristande hygien: på det utsatta området och därför är det viktigt att tvätta sig ordentligt.
Byta sängkläder: Det kan även vara en bra idé att byta sängkläder regelbundet då det kan samlas oljor på lakan och kuddar som kan sippra in i porerna medan du sover.

Även med förebyggande medel är du helt garanterad att bli fri från finnar och pormaskar, därför är Blackhead Remover ett väldigt effektivt redskap i din kamp mot orenheter när skadan sker.

Alternativt rekommenderar vi: