Fri frakt över 600 kr. - annars 49 kr.

Fri frakt över 600 kr. - annars 49 kr.

2-5 dagars leverans

2-5 dagars leverans

+200.000 nöjda kunder

+200.000 nöjda kunder

Nordens största utbud för män

Nordens största utbud för män

Klarna - Betala nu eller senare

ingen produkter fundet

Kategorier

Solprodukter

Kathrine

Kathrine Lund

Expert på hudvård

Solen är en av hudens värsta fiender. Solens skadliga UV-strålar kan orsaka pigmentering, fula rynkor och i värsta fall hudcancer. Därför är det extremt viktigt att använda hudvårdsprodukter med solskyddsfaktor varje gång du är ute i solen. Uppnå en fin och jämn solbränna utan att behöva oroa dig för solens strålar.

Läs mer om solprodukter

Bästsäljare

I lager
2-5 dagars leverans

Solskydd för män

Svårt att välja den bästa solkrämen på marknaden? Med 7 års erfarenhet har vi undersökt marknaden på djupet och kommit fram till de bästa produkterna inom solskydd. Vi har tittat på de behov och möjligheter som finns och därav kommit fram till de produkter samt tips som vi anser att du kommer få användning av. En sund och enkel väg till att bli brun och få massor av sol utan att bekymra dig för mycket om solens strålar.


Varför ska du använda solkräm?

Då solens UV-strålar är riktigt skarpa - speciellt för oss människor i norden, da våra hudtyper inte är uppbyggda för det. Därför är solkrämen nödvändig när solen står högt på himlen eller om man packar väskorna mot söderns faror. Dessvärre glömmer väldigt många svenskar detta och det är bl.a. grunden till att vi har många fall av malignt melanom. I synnerhet den äldre generationen älskar att ligga och steka i solens skarpa ljus under många timmar, detta kan ge en lång rad skadliga effekter på huden - den kan b.la. även åldras snabbare.


Goda råd och källor kring solskydd
  • Cancerfonden
  • Använd alltid ett tjockt lager solkräm
  • Håll ett öga på hållbarheten på din solkräm
  • Håll ett öga på allergiska reaktioner (använd parfymfri solkräm)
  • Välj solkräm som är vattenavvisande
  • Ta hand om dina läppar i solen

Vad gör jag om jag har blivit röd?

När du väl blivit röd har skadan dessvärre redan inträffat. Du ska inte få panik men extra solkräm hjälper dessvärre inte. Du tänker kanske - då är det tur att jag har aftersun där hemma? Där måste vi dessvärre göra dig besviken igen. Aftersun innehåller ofta aloe vera som har en nedkylande och uppbyggande effekt på huden, dock hjälper det inte mot den skada solen redan orsakat – så se upp med att vara ute i solen så pass länge att du blir röd. Aftersun är dock en härlig produkt om olyckan varit framme – det finns ju ingen anledning till att det ska göra ont.


Vad är det bästa rådet?

Det bästa rådet är att hålla sig i skuggan eller vara i solen under intervaller. Det finns ingen anledning till att ligga och steka flera timmar i solen. Se även upp när du är i vattnet – det känns kanske inte så varmt men vatten drar till sig solen mer, även om du känner dig nedkyld så kan du bli mycket bränd när du är under vattnet. Dessutom rekommenderar Cancerfonden även att du undviker solarium av precis samma orsak. Solens strålar är särskilt starka mellan 12-15 – denna period rekommenderar vi också att du undviker solen.

Må hända att du ligger och dricker en Mojito i skuggen medan du väntar på att vattenscootern blir ledig?


Hur hög faktor ska jag välja?

I Sverige rekommenderar man ofta att man använder faktor 15 – det räcker till det sommarklimat vi har. Besöker du mer exotiska platser som Dubai, Thailand osv. kan vi rekommendera att du siktar lite högre på en faktor 20-25-30. Om du har barn är det klart att du ska förse dem med faktor 50 och se till att de har ordentliga kläder då barns hud är mycket känsligare än vuxnas.